De beste dwergpapegaai kooien

Dwergpapegaai kooi

De kooi is voor de kleine dwergpapegaai erg belangrijk. Het moet een veilig gevoel geven aan de agapornis, de vogel met de stevige snavel en de vogel die ook wel eens sloper genoemd wordt. Dat is een bijnaam die de lading dekt, want de dwergpapegaai zal alles proberen te slopen wat de vogel in zijn poten en snavel kan krijgen. Zelf zien de vogels het overigens als spelen. Dat maakt wel dat een stevige en betrouwbare kooi erg belangrijk is voor de dwergpapegaai. Verder is voldoende klimruimte een must net zoals je zorgt voor voldoende te spelen en te klimmen.

horizontale spijlen

Bij voorkeur koop je een dwergpapegaai kooi met horizontale spijlen. Op die manier kan de dwergpapegaai heerlijk naar boven klimmen. Dit is bovendien belangrijk voor het gevoel van de vogel, zeker als de dwergpapegaai gekortwiekt is. Heb je geen kooi met horizontake spijlen, zorg dan in elk geval dat er voldoende trappetjes en ander klimmateriaal in de kooi aanwezig is.

Afstand tussen spijlen

Belangrijk is de afstand tussen de spijlen. Die afstand moet voldoende ruimte bieden om de snavel er tussen door te kunnen steken, aan de andere kant moet de dwergpapegaai niet blijven haken. Houd om die reden een afstand ergens tussen de 1,4 en 2 centimeter aan. Dan zit je altijd goed. Een goede dwergpapegaai kooi is stevig en biedt voldoende ruimte. Heb je een dwergpapegaai, dan is de minimale afmeting van een kooi 40 bij 40 bij 50 centimeter. Zorg dat de zitstokken in de kooi net ver genoeg van elkaar verwijderd zijn.

Selectieproces keuze beste dwergpapegaai kooi

Je budget speelt een rol bij de aankoop van een dwergpapegaai kooi. Het is in dat kader niet verstandig om te bezuinigen op de kooi. Bovendien moet de kooi aan nogal wat eisen voldoen en moet de kooi vooral zeer stevig zijn. Want ook jouw dwergpapegaai zal de bijnaam sloper ongetwijfeld eer proberen aan te doen. Er is in elk geval volop keuze in dwergpapegaai kooien.

Kies voor kwaliteit als je een nieuwe dwergpapegaai kooi gaat kopen. Om de keuze gemakkelijker te maken is het verstandig de reviews en ervaringen van andere vogelliefhebbers te lezen. Dan weet je vanuit de praktijk wat nou precies de voor- en nadelen van een kooi zijn. Vaar niet blind op de reviews, en laat in elk geval de meest negatieve en de meest positieve recensie links liggen. Zorg dat je voor je een kooi gaat kopen al weet waar de kooi komt te staan in je woning. Kun je rekening houden met de afmetingen.

De beste dwergpapegaai kooien

1

Strong Papegaaienkooi Villa Anna

Sample subtitle
9.1Expert Score
Hoogste kwaliteit volière

Een fijne volière voor dwergpapegaaien
Een vrolijke vogel begint bij de aanschaf van de juiste volière. Voor vele vogelsoorten is dit perfect.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van hoge kwaliteit materiaal dat zorgt voor een lange levensduur
 • Elegant design prachtig voor elke tuin
 • Geschikt voor kleine tot middelgrote dwergpapegaaien
 • Dak dat naar buiten open gaat
2

Topmast Papegaaienkooi

Sample subtitle
8.2Expert Score
Redelijke kwaliteit papegaaienkooi

Deze papegaaienkooi is geschikt voor dwergpapegaaien en is gemaakt van redelijke kwaliteit materiaal. Het is een iets lagere prijsklasse waardoor het ook zeker een populair product is.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van redelijke kwaliteit materiaal
 • Prachtig design
 • Geschikt voor kleine tot middelgrote dwergpapegaaien
3

Strong Villa Aurelia Papegaaienkooi

Sample subtitle
8.7Expert Score
Populaire papegaaikooi

Een fijne volière voor dwergpapegaaien. Deze papegaaienkooi is gemakkelijk te verplaatsen en is gemaakt van hoogwaardige materiaal.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van hoogwaardige materiaal dat zorgt voor een lange levensduur
 • Elegant design prachtig ook voor binnen
 • Dak dat naar buiten open gaat

   kooien advies
   Logo