De 5 beste vogelvoersilo koopgids 2022

Als je van plan bent om een vogelvoersilo te gaan kopen is het niet zo dat je meteen de eerste de beste die je tegenkomt maar mee zou moeten nemen omdat je eindelijk gevonden hebt waar je naar op zoek bent. Ze zijn namelijk in heel veel soorten, maten en kleuren te verkrijgen.

Een vogelvoersilo is gemaakt om de vogels in de tuin van de juiste soort voeding te voorzien. Bij ieder soort vogels [ast weer een ander soort systeem. Daarom is het goed om te weten welke soorten vogels er allemaal in je tuin te vinden zijn. Je zult dus een aantal dingen van tevoren goed moeten weten voordat je er een neer kunt zetten. Wat zou je dan allemaal moeten weten?

Wat is een vogelvoersilo?

Een vogelvoersilo is een voedselcontainer die je ergens op kunt hangen. De voerdersilo’s zijn zo ontworpen dat het niet mogelijk is voor de vogels om in het voer te gaan zitten. Dit is een meer hygiënische manier van voeren dan het gebruiken van een voedertafel. Het is ook nog eens een superleuk en gezellig gezicht als je al die vogels er zo omheen ziet vliegen.

Wanneer gebruik je een vogelvoersilo?

Een vogelvoersilo kun je het hele jaar door eigenlijk wel gebruiken. Maar over het algemeen zullen vogels er in de wintermaanden het meest gebruik van gaan maken. In de winter is het lastig voor de vogels om hun eigen voeding bij elkaar te zoeken.

Vogels hebben goede voeding nodig om hun lichaamstemperatuur warm te houden. In de winter kun je ook heel goed zien hoe intelligent deze dieren eigenlijk zijn. Als ze eenmaal weten dat er ergens eten gehaald kan worden, zullen ze steeds weer terugkomen in je tuin.

Wat zijn de voordelen van het hebben van een vogelvoersilo?

Vogels hebben de nare gewoonte om in hun eten te gaan zitten. Soms kan het zo zijn dat een van de vogels een ziekte met zich meedraagt die dan door het eten heen weer doorgegeven kan worden aan de andere vogels. Bij een vogelvoersilo is het doorgeven van ziektes een stuk lastiger doordat de vogels niet op het voer kunnen gaan zitten.

Bij een vogelvoersilo is het zo dat de vogels hun voer uit gaten of openingen halen. Het voer zal ook in de voersilo dan droog blijven wanneer het aan het regenen is. Wat natuurlijk heel erg prettig is voor de vogels. De voedersilo’s zijn makkelijk bij te vullen met een klep aan de bovenkant die je ervan af kunt halen.

Met een vogelvoersilo is het dan ook makkelijk en ook nog eens heel erg hygiënisch om vogels te voorzien van lekker eten in de winter zodat zichzelf lekker warm kunnen houden en geen honger zullen hebben.

Vogelvoersilo’s voor kleine vogels

Ook voor de kleinere soort vogels zijn er speciale vogelvoersilo’s te vinden. Hier zit dan een klein korfje op, waardoor alleen de tuinvogels erbij kunnen. Vogels met grote snavels hebben in dat geval dan pech omdat zij hun snavel onmogelijk tussen de gaatjes van de kleine korf kunnen steken.

Ook eekhoorns kunnen niet bij het voer met een vogelvoersilo die voorzien is van een kleine korf. Toch is het wel zo dat ook de grote vogels steeds beter weten hoe zij ook het voer uit de vogelvoersilo’s gehaald kan worden. Vogels zijn namelijk hele intelligente dieren, die vaak voor alles wel een oplossing weten te bedenken.

Naast eekhoorns is het voor muizen en ratten en katten ook heel lastig om het voer uit de vogelvoersilo met korfje te halen. Heel handig dus als je alleen graag wil dat de kleinere vogels je tuin bezoeken om het voer uit de silo op te eten.

Is er ook een vogelvoersilo voor jongere vogels?

Ook voor de meest jonge vogels is er een silo te vinden. De winterkoning en de koolmees kunnen dan ook op een hele fijne manier aan wat voedsel komen. Naast de kleine vogels kunnen ook jonge vogels van het voer in de vogelvoersilo genieten.

De Jonge vogels hebben allemaal heel erg veel energie nodig. Maar doordat ze nog jong zijn hebben ze nog niet zo heel goed geleerd welke technieken ze kunnen gebruiken. Vaak kiezen jonge vogels om te eten uit een vogelvoersilo die meerdere landingsplaatsen heeft.

Door het maken van deze keuze hebben de jonge vogels het minder moeilijk om aan hun voer te komen, het is namelijk niet nodig om met andere of grotere vogels te concurreren om aan voedsel te komen. Bij een vogelvoersilo met meerdere landingsplaatsen kunnen eigenlijk alle vogels voldoende voeding binnenkrijgen. Het maakt dan ook helemaal niet uit of het een grote vogel, kleine vogel of jonge vogel is.

Wat voor voer stop je in de vogelsilo?

Er wordt heel vaak gedacht dat vogels dieren zijn die eigenlijk alles wel zouden eten en dat ze niet kieskeurig zouden zijn. Maar daar is niets van waar. Over het algemeen hebben de vogels een voorkeur voor plantaardige materialen of insecten.

Vaak is het voer dat mensen voor de vogels buiten leggen niet echt goed voor de vogels. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld brood. De hoeveelheid zout die in ons brood zit is eigenlijk te hoog voor een vogel. Ook oud fruit is niet slim om aan de vogels te voeren. De oud fruitstukken kunnen ongedierte aantrekken, wat weer ongezond kan zijn voor de vogels

Wanneer je een vogelvoersilo in je tuin wil hebben hangen, dan is het verstandig om die dan ook te vullen met voer dat speciaal bestemd is voor de vogels die in je tuin voorkomen. Op die manier weet je zeker dat de vogels verantwoorde en gezonde voeding binnen zullen krijgen.

In de winkel kun je kant en klaar vogelvoer zaad kopen dat heel goed geschikt is voor de vogelvoersilo. Vaak is dit voer dat geschikt is voor alle seizoenen van het jaar. Hierdoor hoef je dan ook niet ingewikkeld te doen als je de voedersilo wil bijvullen. Je kunt gewoon het hele jaar door hetzelfde voer in de silo stoppen.

De beste 5 vogelvoersilos van 2022

      Kooien Advies
      Logo