Waar moet je op letten bij aankoop van en chinchilla kooi?

Chinchilla kooi

Ze hebben een fraaie vacht en het zijn echte knagers. Het is hartstikke leuk een chinchilla te houden. Een chinchilla is niet een beestje dat zich graag laat aaien overigens. Uiteraard wil je de beste chinchilla kooi, en dat is een kooi die plaats biedt aan tenminste twee chinchilla’s. De cavia-achtige beestjes kunnen moeilijk alleen zijn en hebben het liefst gezelschap.

Chinchilla’s verdienen een ruime kooi, waarin ze in de avonduren heerlijk hun gang kunnen gaan. Want dan zijn de beestjes altijd erg actief. Een geschikte chinchilla kooi voor twee chinchilla’s is tenminste een vierkante meter. Al geldt ook hier dat hoe groter de kooi is, hoe leuker de chinchilla’s het vinden. Chinchilla’s hebben beweging nodig en ze rennen graag. Kies een kooi die daar bij past.

Mocht je nou meer dan twee chinchilla’s willen, reken dan voor elk beestje extra een halve vierkante meter extra ruimte. Een chinchilla kooi is tenminste 1,50 meter hoog. Zorg echter dat er geen hoogteverschillen van meer dan 50 centimeter in de kooi ontstaan. Chinchilla’s willen nog wel eens vallen namelijk. Om die reden zorg je ook voor en stabiele ondergrond.

Zorg dat je een kooi koopt met voldoende ingangen waardoor je de kooi eenvoudig schoon kunt houden. Zorg bovendien dat tenminste een zijde van de kooi dicht is. Daar kunnen de chinchilla’s hun beschutting vinden. Omdat chinchilla’s echte knagers zijn, verdient een metalen kooi de voorkeur. Uiteraard plaats je de kooi op een tochtvrije plaats en kies je bij voorkeur voor een rustige plaats. Chinchilla’s slapen overdag namelijk graag.

Selectieproces keuze beste kooi

De beste chinchilla kooi is een kooi die over voldoende zitplanken en slaaphuisjes beschikt, die ruimte heeft voor een zandbak van een paar centimeter diepte en een kooi die zacht is op de bodem waar mais en beukensnippers liggen. Bij de keuze voor de beste kooi is ruimte een belangrijk aspect. Hoe ruimer de kooi, hoe beter de chinchilla’s zich thuis zullen voelen.

Uiteraard kies je altijd een solide, degelijke en betrouwbare kooi. Bezuinig in elk geval niet op de kooi voor knaagdieren, die wel raad weten met ondeugdelijke kooien namelijk. Omdat er erg veel aanbod is van chinchilla kooien, doe je er verstandig aan de reviews en ervaringen van andere chinchilla liefhebbers te lezen. Zij weten uit ervaring welke kooien wel en welke niet aan de verwachtingen voldoen. Het kan je net dat laatste zetje in de juiste richting geven. Als jij je chinchilla lief hebt, bezuinig je in elk geval nooit op de chinchilla kooi.

      kooien advies
      Logo