De beste grote hamsterkooi van 2021

Grote hamsterkooi

Je zou kunnen zeggen dat een grote hamsterkooi altijd verstandig is. Ga maar na; je koopt je hamster als ie nog klein is, maar al snel zal het een grote hamster worden die gewoon genoeg ruimte nodig heeft. Koop je meteen een grote hamsterkooi, dan hoef jij de hamster later niet weer te verhuizen en ben je in één keer klaar. Voor de goede orde; ook al heb je de kleinste dwerghamster die er is, gun het beestje een grote hamsterkooi. Een hamster geniet als hij genoeg bewegingsvrijheid heeft.

Klauteren

Belangrijk is verder dat een hamster de mogelijkheid heeft om te kunnen klauteren. Een grote hamsterkooi met verschillende verdiepingen is het summum voor elke hamster. Idealiter heeft de grote hamsterkooi een afneembare bovenkant zodat je gemakkelijk schoon kunt maken en beschikt het over verschillende ingangen en openingen om voer- en waterbakjes aan te kunnen brengen en aan te kunnen vullen.

Houten ladder

Kies voor een houten ladder in de grote hamsterkooi en zorg eveneens dat er voldoende schuilhuisjes beschikbaar zijn. Hamsters trekken zich op bepaalde tijden graag even terug namelijk. Nee, het is niet verstandig om meer dan een hamster in een kooi te plaatsen. Dat wordt in negen van de tien gevallen vechten. Twee hamsters? Koop dan twee grote hamsterkooien om agressie en vechtpartijen te voorkomen.

Voldoende ruimte en bewegingsvrijheid

De grote hamsterkooi is er in allerlei soorten en maten, belangrijker dan dat is dat een grote hamsterkooi voldoende ruimte en bewegingsvrijheid biedt, vooral ook degelijk is en dus wel tegen een stootje kan.

Selectieproces keuze beste grote hamsterkooi

Natuurlijk wil je alleen het beste voor je hamster en dus de beste grote hamsterkooi. Bezuinig dus – als het kan uiteraard- nooit op de aankoop van een kooi. Je hamster verdient een stevige kooi waarin het beestje zich terug kan trekken en kan klauteren. Er is in elk geval voldoende beschikbaar. Sterker nog, het aanbod grote hamsterkooien is erg groot.

Verdiepingskooien

Ook zogenaamde verdiepingskooien zijn er in ruime mate. Selecteer in de eerste plaats op de grootste grote hamsterkooien en neem meteen ook kenmerken als stabiliteit en stevigheid mee. Ontsnappen uit de grote hamsterkooi moet onmogelijk zijn, de tralies mogen nooit aan stevigheid verliezen.

Als je nou precies wilt weten of een bepaalde kooi al dan niet geschikt is, check dan de reviews en ervaringen die je online in ruime mate kunt vinden. Dan krijg je een oordeel vanuit de praktijk en daar heb je vaak het meeste aan. Bij de reviews is het verstandig de meest positieve en meest negatieve weg te strepen. Vaak krijg je dan een reëel beeld van de grote hamsterkooi.

Beste grote hamsterkooien

1

Ferplast Hamsterkooi Favola

Sample subtitle
9.1Expert Score
Hoogste kwaliteit prijs verhouding hamsterkooi

Ferplast is een bekend merk onder hamsterkooien en staan voor kwaliteit en duurzaamheid. Dit is de beste hamsterkooi van Ferplast en ook meteen de beste hamsterkooi van ons onderzoek. Zeker een aanrader!

Positive
  • Sterk materiaal met lange levensduur
  • Veel verstopplekken voor de hamster, ideaal
  • Bekend merk met positieve reviews
2

Zolux Knaagdierkooi Neo Panas

Sample subtitle
8.5Expert Score
Klassieke hamsterkooi

Deze bovenkant van de kooi is gemaakt van transparant plastic en een onderkant van stevig blauw plastic. 

      kooien advies
      Logo