De beste grote hamsterkooi van 2022

Grote hamsterkooi

Je zou kunnen zeggen dat een grote hamsterkooi altijd verstandig is. Ga maar na; je koopt je hamster als ie nog klein is, maar al snel zal het een grote hamster worden die gewoon genoeg ruimte nodig heeft. Koop je meteen een grote hamsterkooi, dan hoef jij de hamster later niet weer te verhuizen en ben je in één keer klaar. Voor de goede orde; ook al heb je de kleinste dwerghamster die er is, gun het beestje een grote hamsterkooi. Een hamster geniet als hij genoeg bewegingsvrijheid heeft.

Klauteren

Belangrijk is verder dat een hamster de mogelijkheid heeft om te kunnen klauteren. Een grote hamsterkooi met verschillende verdiepingen is het summum voor elke hamster. Idealiter heeft de grote hamsterkooi een afneembare bovenkant zodat je gemakkelijk schoon kunt maken en beschikt het over verschillende ingangen en openingen om voer- en waterbakjes aan te kunnen brengen en aan te kunnen vullen.

Houten ladder

Kies voor een houten ladder in de grote hamsterkooi en zorg eveneens dat er voldoende schuilhuisjes beschikbaar zijn. Hamsters trekken zich op bepaalde tijden graag even terug namelijk. Nee, het is niet verstandig om meer dan een hamster in een kooi te plaatsen. Dat wordt in negen van de tien gevallen vechten. Twee hamsters? Koop dan twee grote hamsterkooien om agressie en vechtpartijen te voorkomen.

Voldoende ruimte en bewegingsvrijheid

De grote hamsterkooi is er in allerlei soorten en maten, belangrijker dan dat is dat een grote hamsterkooi voldoende ruimte en bewegingsvrijheid biedt, vooral ook degelijk is en dus wel tegen een stootje kan.

Selectieproces keuze beste grote hamsterkooi

Natuurlijk wil je alleen het beste voor je hamster en dus de beste grote hamsterkooi. Bezuinig dus – als het kan uiteraard- nooit op de aankoop van een kooi. Je hamster verdient een stevige kooi waarin het beestje zich terug kan trekken en kan klauteren. Er is in elk geval voldoende beschikbaar. Sterker nog, het aanbod grote hamsterkooien is erg groot.

Verdiepingskooien

Ook zogenaamde verdiepingskooien zijn er in ruime mate. Selecteer in de eerste plaats op de grootste grote hamsterkooien en neem meteen ook kenmerken als stabiliteit en stevigheid mee. Ontsnappen uit de grote hamsterkooi moet onmogelijk zijn, de tralies mogen nooit aan stevigheid verliezen.

Als je nou precies wilt weten of een bepaalde kooi al dan niet geschikt is, check dan de reviews en ervaringen die je online in ruime mate kunt vinden. Dan krijg je een oordeel vanuit de praktijk en daar heb je vaak het meeste aan. Bij de reviews is het verstandig de meest positieve en meest negatieve weg te strepen. Vaak krijg je dan een reëel beeld van de grote hamsterkooi.

Beste grote hamsterkooien

Materialen gebruikt in de kooi

Deze hamsterkooi voldoet ook aan de LICG-aanbevelingen. Het voordeel van deze kooi is dat deze geen tocht heeft en op wielen staat. Onthoud dus dat je deze kooi alleen op de grond kunt plaatsen. Dit is een hele mooie hamsterkooi, maar wel wat prijzig.

Je kunt een velletje of twee wc-papier als nestmateriaal geven. Of een stukje keukenrol. Ze vinden dit geweldig en gebruiken het om een ​​prachtig hol te maken.

Je kunt watten kopen die speciaal voor hamsters zijn gemaakt in dierenwinkels. Dit nestmateriaal is niet veilig. Het kan zijn dat je hamster stikt of vastzit

Hamsterkooi kopen

Vorm van de kooi

Een mooie kooi voor een dwerghamster of muis Een vrolijke dwerghamster of muis begint bij de juiste huisvesting. De Karat 60 is een kooi met een uniek concept, de glazen bodembak, waardoor u een compleet overzicht heeft van uw knaagdieren. LET OP: Dit… lees meer

Grootte van de kooi

Alleen het bodemoppervlak telt als maat van de kooi. Extra slangen en vloeren enz. zijn leuk (mits veilig!!), maar ze maken de kooi niet aanzienlijk groter. Je moet zelfs oppassen dat de vloer de kooi niet te laag maakt: een grote Syr moet er ook rechtop in kunnen staan ​​en er moet een wiel van 18 cm doorsnee in de Syr passen.

Dit is ook een draadkooi die ruim genoeg is voor een dwerghamster met een oppervlakte van 4000 vierkante centimeter. Het nadeel van dit type kooi is dat deze alleen van bovenaf toegankelijk is via een kleine deur. Een echt hoge onderlaag is onmogelijk, je loopt het risico op wrijving. Bekijk onze Ferplast Mary-recensie

Voor de afmetingen van de kooi telt in principe alleen het bodemoppervlak. Zelfs als je een kooi met meerdere niveaus hebt, zullen ze niet bijdragen aan de grootte van de kooi. In sommige kooien met meerdere verdiepingen bestaat zelfs het risico dat de vloer te laag is. Als je zo’n kooi aanschaft, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is voor je hamster om rechtop te staan ​​wanneer dat nodig is. Vraag jezelf dus niet alleen af ​​hoe groot je hamsterkooi moet zijn, maar ook hoe hoog hij moet zijn.

Hamsterkooi

Toegang tot voer- en drinkbakken

Het goedkoopste en meest gebruikte is zaagsel. Sommige mensen en dieren zijn echter allergisch voor houtstof. In dit geval kunt u Corbo, Carefresh of hennep (zoals Aubiose of Hemparade) gebruiken. Zie deze pagina voor foto’s van verschillende bodembedekkers.

Ververs het drinkwater elke dag en maak de drinkwaterflessen één keer per week schoon om algengroei te voorkomen. Dit kan met een flessenborstel, of met wat rijst of zand. Je doet het in een fles en schudt ermee tot de fles helemaal schoon is. Zorg ervoor dat de spuitmonden niet verstopt zijn met zand.

Te veel vochtig voedsel, zoals verse planten, fruit en groenten, kan diarree veroorzaken. Andere oorzaken zijn het verkeerde antibioticum, een worminfectie of een bacteriële infectie. Jonge dieren zijn vatbaar voor de bacteriën die natte staart veroorzaken. Dan hebben ze waterige ontlasting, waardoor staart en anus nat zijn. Dit kan dodelijk zijn. Raadpleeg een dierenarts.

In- en uitgangen voor de hamster

Als je hamster eenmaal getemd is en aan je gewend is, kun je hem vrij laten lopen. Blijf altijd bij ze en zorg ervoor dat er geen andere huisdieren in dezelfde kamer zijn. Sluit alle deuren en ramen en pas op voor elektriciteitsdraden en andere voorwerpen die gevaarlijk zijn voor dieren. Houd hamsters in de gaten, want vooral dwerghamsters verstoppen zich vaak op plaatsen die niet gemakkelijk toegankelijk zijn voor mensen. Je kunt de hamster ook los laten lopen. Deze kun je kopen of zelf maken. Zorg dan voor wat vertier in de vorm van speelgoed.

Dit is een van de bekendste hamsterkooien en is ook geschikt voor vroege dwerghamsters. Het heeft een iets kleinere oppervlakte dan de aanbevolen oppervlakte van de Syrische hamster van 5000 cm². Het nadeel van dit type draadkooi is dat er afval langs de zijkant van de kooi kan vallen, dat het in de rails kan bijten, dat het moeilijk is om bij de hamster te komen en dat het niet ideaal is voor het schoonmaken van hamsters.

Zorg er, afhankelijk van het aantal vloerbedekkingen, voor dat er ook ruimte moet zijn voor normaal lopen. Hebben hamsters veel graafmateriaal nodig als bodembedekking?

Netheid van de kooi

De gebruikte technische opslag of toegang mag uitsluitend voor statistische doeleinden worden gebruikt. Informatie die uitsluitend voor dit doel is opgeslagen of opgehaald, kan over het algemeen niet worden gebruikt om u te identificeren zonder een dagvaarding, vrijwillige naleving door uw internetprovider of aanvullende informatie van een derde partij.

Grote hamsterkooi kopen

      Kooien Advies
      Logo