De beste hamsterkooien van 2021

Een hamsterkooi wordt gebruikt als huisvesting voor hamsters. Hamsters zijn een populaire keuze als huisdier. Niet alle hamstersoorten zijn geschikt als huisdier maar de “gewone” hamster wordt in Nederland en België gehouden als huisdier. Hamsters besteden de meeste tijd in een holletje of nestje die ze zelf bouwen van hooi of bijvoorbeeld krantensnippers.

Vele hamstersoorten hebben dagelijks lichaamsbeweging nodig, dit kan worden voorzien door middel van een loopwiel. Deze loopwiel zit bij sommige hamsterkooien er al ingebouwd. Omdat ze veel bewegen in het wild, is het belangrijk dat ook de huisvesting genoeg plek heeft om te bewegen. Hierdoor adviseren we om minimaal een kooi van 80x50cm aan te schaffen. We hebben in dit artikel de beste hamsterkooi van 2021 samengevat.

Selectieproces keuze beste hamsterkooien

Wij hebben bij Kooienadvies goed onderzocht wat de beste hamsterkooien zijn en waar je ze het goedkoopst kunt kopen. Tijdens ons selectieproces hebben we gekeken naar de volgende componenten; kwaliteit, prijs en reviews.

Met name de kwaliteit van het materiaal waarvan de kooi is gemaakt is belangrijk. Dit heeft veel invloed op de levensduur van zo’n kooi, en het zal zonde zijn als je tijdens het houden van een hamster nog een nieuwe kooi moet kopen.

De prijs is natuurlijk ook belangrijk, dit kan namelijk heel divers zijn. Wij hebben goed gekeken naar alle aspecten van het product zodat we een goede keuze konden maken van alleen de producten waarbij de prijs-/kwaliteitverhouding optimaal is.

Als laatste hebben we gekeken naar de reviews. Hierbij is het doel om zeker te zijn dat het product ook is wat het verteld dat het is. Hierdoor weet je met veel zekerheid dat je koopt wat je leest en ziet.

Beste hamsterkooi

1

Ferplast Hamsterkooi Favola

Sample subtitle
9.1Expert Score
Hoogste kwaliteit prijs verhouding hamsterkooi

Ferplast is een bekend merk onder hamsterkooien en staan voor kwaliteit en duurzaamheid. Dit is de beste hamsterkooi van Ferplast en ook meteen de beste hamsterkooi van ons onderzoek. Zeker een aanrader!

Positive
  • Sterk materiaal met lange levensduur
  • Veel verstopplekken voor de hamster, ideaal
  • Bekend merk met positieve reviews
2

Interzoo hamsterkooi Vision 58 zwart

Sample subtitle
8.5Expert Score
Hoge kwaliteit duurzame hamsterkooi

Deze hamsterkooi van Interzoo is van hoge kwaliteit. De glazen onderkant zorgt voor een leuk beeld om de hamster te zien en zorgt ook voor fijn klimaat voor de hamster.

3

Ferplast Duna Fun Hamsterkooi

Sample subtitle
8.5Expert Score
Klassieke hamsterkooi

Deze bovenkant van de kooi is gemaakt van transparant plastic en een onderkant van stevig blauw plastic. 

      kooien advies
      Logo