De beste hamsterkooien van 2022

Een hamsterkooi wordt gebruikt als huisvesting voor hamsters. Hamsters zijn een populaire keuze als huisdier. Niet alle hamstersoorten zijn geschikt als huisdier maar de “gewone” hamster wordt in Nederland en België gehouden als huisdier. Hamsters besteden de meeste tijd in een holletje of nestje die ze zelf bouwen van hooi of bijvoorbeeld krantensnippers.

Vele hamstersoorten hebben dagelijks lichaamsbeweging nodig, dit kan worden voorzien door middel van een loopwiel. Deze loopwiel zit bij sommige hamsterkooien er al ingebouwd. Omdat ze veel bewegen in het wild, is het belangrijk dat ook de huisvesting genoeg plek heeft om te bewegen. Hierdoor adviseren we om minimaal een kooi van 80x50cm aan te schaffen. We hebben in dit artikel de beste hamsterkooi van 2022 samengevat.

Selectieproces keuze beste hamsterkooien

Wij hebben bij Kooienadvies goed onderzocht wat de beste hamsterkooien zijn en waar je ze het goedkoopst kunt kopen. Tijdens ons selectieproces hebben we gekeken naar de volgende componenten; kwaliteit, prijs en reviews.

Met name de kwaliteit van het materiaal waarvan de kooi is gemaakt is belangrijk. Dit heeft veel invloed op de levensduur van zo’n kooi, en het zal zonde zijn als je tijdens het houden van een hamster nog een nieuwe kooi moet kopen.

De prijs is natuurlijk ook belangrijk, dit kan namelijk heel divers zijn. Wij hebben goed gekeken naar alle aspecten van het product zodat we een goede keuze konden maken van alleen de producten waarbij de prijs-/kwaliteitverhouding optimaal is.

Als laatste hebben we gekeken naar de reviews. Hierbij is het doel om zeker te zijn dat het product ook is wat het verteld dat het is. Hierdoor weet je met veel zekerheid dat je koopt wat je leest en ziet.

Beste hamsterkooi

Het materiaal van de kooi

De kooien zijn voorzien van een stevige bodem en handige roosters zodat je ze gemakkelijk van elkaar kunt scheiden. Dit maakt het onderhoud van kooien meteen leuker. Bovendien wordt er duurzaam plastic gebruikt voor de productie, waardoor het een ideale kooi is voor gebruik binnenshuis.

Kooi is gemaakt van duurzaam kunststof en hoogwaardig rooster met een roodachtige afwerking. Perfect voor iedereen die van kleuren als rood en roze houdt. Door de gebruikte materialen is deze hamsterkooi vooral geschikt voor gebruik binnenshuis. Daarnaast worden niet alleen hokken meegeleverd, maar ook zuigflessen, voerbakken, nachthokken, clips en hooiruifjes.

Kenmerken van de Karat 100 Deze kooi heeft een glazen bodem. Deze onderbak kan gevuld worden met een dikke laag strooisel. Dit stimuleert het graven, zodat u als omstander kunt zien hoe uw hamster zijn gang aan het graven is. De kooi heeft ook houten planken (behandeld met een watervaste lak zodat er geen vocht naar binnen sijpelt) waar je hamster of muis op kan lopen door de kooi. Deze platforms creëren een groter woonoppervlak en zijn verbonden door ladders. De bovenkant van de kooi is gemaakt van stevige zwarte spijlen met kleine afstanden tussen de spijlen zodat uw huisdier er niet overheen kan klimmen.

Het type kooi

Een roosterkooi is een soort hamsterkooi waarvan het grootste deel uit wapening (staaldraad) bestaat. De bodems van deze kooien zijn meestal gemaakt van hard plastic waar hamsters niet doorheen kunnen kauwen. Tik de stroken bovenop de plastic bodem. Deze draden zijn ongeveer een centimeter uit elkaar geplaatst en lussen rond de rest van de kooi.

De Tectake Hamsterkooi is wat ons betreft de op één na beste hamsterkooi van 2022. De op een na beste hamsterkooi biedt drie niveaus die zowel gemakkelijk te gebruiken als gemakkelijk te onderhouden zijn. Het dak is voorzien van scharnieren en de bodem is uitneembaar voor hygiënische vervanging van spaanders. De volgende beste hamsterkooi biedt veel vrijheid om te spelen en te bewegen, met veel platforms die voor schaduw zorgen. Houten constructies zijn bijzonder tijdloos. Onthoud dat de op één na beste hamsterkooi niet van de plank komt, maar moet worden gemonteerd. De handleiding is echter heel duidelijk en inclusief.

De Combi 1 Fun van Ferplast is een kleurrijke en modulaire hamsterkooi met 2 niveaus die via leuke tunnels kan worden verbonden met andere kooien en accessoires! De kooi bestaat uit stalen staven en een stevige kunststof bodem en bovenkant die gemakkelijk uit elkaar gehaald kunnen worden om schoon te maken. Zij- en bovenroosters zorgen voor…

hamsterkooi

De grootte van de kooi

Dit is ook een draadkooi die ruim genoeg is voor een dwerghamster met een oppervlakte van 4000 vierkante centimeter. Het nadeel van dit type kooi is dat deze alleen van bovenaf toegankelijk is via een kleine deur. Een echt hoge onderlaag is onmogelijk, je loopt het risico op wrijving. Bekijk onze Ferplast Mary-recensie

Natuurlijk is de kooi nooit groot genoeg, maar groter is beter! Bij het kiezen van een kooi is het belangrijk om te weten hoeveel ruimte je hamster nodig heeft. De ideale maat is 80x40x50 cm. Kleinere kooien zijn vaak uit te breiden met een buizensysteem, ook al is dat niet standaard. Zo kun je elke kooi met elkaar verbinden en voldoende ruimte creëren. Het zou ook leuk zijn om een ​​kooi te hebben met een horizontale balk waar de hamster op kan klimmen. Zorg ervoor dat de hekken niet te ver uit elkaar staan, zeker als een dwerghamster makkelijk kan ontsnappen! Ook is het goed om een ​​aquarium en/of terrarium te gebruiken waar de hamster goed in kan graven.

Knaagdierenkooi Neo Bogota is een moderne kooi voor kleine knaagdieren zoals hamsters, muizen, ratten en gerbils. De staven zijn 9 mm uit elkaar geplaatst, dus er is geen kans op ontsnapping. Het platform biedt meer bewegingsruimte en is ontworpen om in elk interieur te passen. De kooi meet 48 x 78 x 36 cm maar wordt 64,5 cm inclusief de bijpassende poten. De bovenkant van de kooi gaat makkelijk open zodat je hem makkelijk schoon kunt maken. Inclusief accessoires.

Het ontwerp van de kooi

Deze prachtige kooi biedt een perfect en geschikt huis voor uw hamster. Vier kijkvensters van kunststof geven u direct zicht op alle verdiepingen. Het gaasdeksel zorgt voor frisse lucht en kan volledig worden geopend. Uitneembare bakken zorgen voor een gemakkelijke reiniging van de kooibodem. \\nHighlights\\n • Zeshoekige vorm\\n• Grote bewegingsvrijheid…

Deze leuke kooi is het perfecte thuis voor je schattige knaagdier. Kijkvensters van kunststof bieden zicht op alle verdiepingen. Het gaasdeksel zorgt voor frisse lucht en kan volledig worden geopend. Het onderste deel van de voorkant kan ook worden geopend, wat het schoonmaken van de kooi vergemakkelijkt. Met loopplanken kunnen uw dieren precies volgen…

Deze Ayaz Cage van Beeztees is perfect voor muizen of hamsters! Stijlvol zwart metaal en een prachtig houten interieur maken de kooi tot een geweldige toevoeging aan je huis. De kooi heeft een metalen bodem, houten poten en een geweldig interieur voor je vriendje om in te leven. Een kooi met een ladder, een slaaphuis…

hamsterkooi kopen

Het verwarmingssysteem

Bij ons betekent dat ruime woonruimte en de mogelijkheid om in te graven! Vanwege hun gesloten karakter zijn glazen containers de beste keuze. Het is erg belangrijk dat het terrarium goed geventileerd is, dus het is het beste om twee roosters te hebben (boven en onder). Dit is vooral belangrijk in de zomer wanneer de temperatuur boven de 25°C stijgt.

Plaats de kooi op een rustige plek uit de buurt van warmtebronnen zoals radiatoren, direct zonlicht en open haarden. Dit is vooral belangrijk als u uw hamster in een terrarium houdt om oververhitting te voorkomen. De ideale kamertemperatuur ligt tussen de 18 en 23 °C. Hamsters worden minder actief bij temperaturen onder de 15 °C. Bij temperaturen onder de 8 tot 10 °C gaan ze effectief in winterslaap.

Hamsters kunnen het heel snel te warm of te koud krijgen. Het is erg belangrijk dat hamsterkooien nooit in direct zonlicht worden geplaatst, in de buurt van verwarmingen, open haarden of ventilatoren, in badkamers of in vochtige of tochtige ruimtes. Een trefzekere plek om geen hamsterkooi te plaatsen is een kas, omdat deze erg snel erg heet kan worden. De beste plek om een ​​hamsterkooi te plaatsen is een plek waar de temperatuur constant is, dus een gang of garage is zeker niet de plek om dit te doen.

Het ventilatiesysteem

Wat ventilatie betreft is deze afrasteringskooi de juiste keuze omdat verse lucht gemakkelijk door de afrastering stroomt. Het product heeft ook twee poorten, aan de zijkant en bovenkant van de hamsterkooi. Zo kun je ten alle tijden makkelijk bij je hamster.

Het is een modulaire kooi! Dit betekent dat u de kooi kunt uitbreiden met hulpstukken, buizen en andere kooien. Gemaakt van doorzichtig plastic aan de bovenkant en blauw plastic aan de onderkant, het zit ingeklemd tussen een laag betonstaal en een dak met traliewerk. Dit is ook voor ventilatie. Het gehele traliedak kan open en de onder- en bovenkant zijn geheel uitneembaar, ook makkelijk schoon te maken.

Doordat deze draden iets uit elkaar zijn gemonteerd zorgt dit voor een goede ventilatie, wat belangrijk is voor hamsters. Natuurlijk moet er verse lucht in en uit de kooi gaan. De bodem van de kooi is gemakkelijk schoon te maken. Trellis-kooien bieden ook veel afwisseling.

hamsterkooi

      Kooien Advies
      Logo