De beste papegaaienkooien

Papegaaienkooi

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; een papagaaienkooi koop je zo groot mogelijk. Daarbij gelden de rechthoekige en vierkante kooi als beste kooien voor de kromsnavel. Uiteraard maakt het verschil of je één papegaai of meerdere kromsnavels gaat houden. Wat betreft de papegaai kun je online heel precies vinden welke minimumafmetingen een kooi per papegaaiensoort moet hebben. Bij de papagaaienkooi is nog een aspect erg belangrijk.

Verticale spijlen

Zorg dat je kooi niet hoofdzakelijk bestaat uit verticale spijlen, die van boven naar beneden lopen dus. Dan kan de papegaai namelijk niet goed naar boven klimmen, iets dat deze vogel doorgaans juist graag doet. Zorg dus voor tralies die van links naar rechts lopen – horizontaal- zodat de papegaai niet steeds naar beneden glijdt en heerlijk naar boven kan klimmen.

Toegankelijk

Belangrijk is verder dat de kooi voor jou goed toegankelijk is en voorkom uit stekende delen bij datzelfde deurtje. Kies altijd een papegaaienkooi die gemakkelijk schoon te houden is. Voor de papegaai is de kooi een veilige haven als de baas even niet in de buurt is. Zet de kooi niet plat op de grond, maar zo hoog dat dat papegaai iemand die staat recht in de ogen kan kijken.

Plaats van kooi

De kooi moet dus ongeveer 35 centimeter boven de vloer geplaatst worden. Plaats de papegaaienkooi niet op tochtige plekken, maar bij voorkeur daar waar mensen zich bevinden. Plaats een papegaaienkooi nooit op een verlaten plaats. Daar maak je de vogel allesbehalve blij mee. In een papegaaienkooi moet de vogel voldoende lichaamsbeweging kunnen krijgen. Vergeet zeker niet om speelgoed te plaatsen. Een papegaai verveelt zich namelijk snel.

Selectieproces keuze beste papegaaienkooi

Het zal je bepaald nog niet meevallen om even een papegaaienkooi uit te zoeken. Het aanbod en het aantal merken papegaaienkooien mag gerust indrukwekkend genoemd worden. Belangrijk is dat je in beeld hebt waar je de kooi straks neer gaat zetten. Ook belangrijk is de vraag hoeveel papegaaien je gaat houden. Check goed de minimum afmetingen die aangehouden worden per papegaaiensoort en houd je daar aan. Kijk bovendien goed naar de tralies en of de vogel straks naar hartenlust kan klimmen.

De papegaaienkooien zijn er in verschillende prijsklassen, dus zal ook je budget een rol gaan spelen. Probeer wel altijd kwaliteit te kopen. Kies dus voor merken die als goed en betrouwbaar te boek staan. Over de betrouwbaarheid en andere zaken die met de papegaaienkooi te maken hebben kun je online prima de reviews en ervaringen die andere papegaaienhouders hebben tot je nemen. Hun mening doet er toe en zij kunnen je een bepaalde kooi aan- of afraden vanuit de praktijk.

      Kooien Advies
      Logo