De beste parkietenkooien

Parkietenkooi

Een parkietenkooi is idealiter een vierkante kooi waarvan tenminste twee zijdes horizontale spijlen hebben. Met behulp van horizontale spijlen kan je parkiet straks namelijk heerlijk klimmen. De afstand tussen de tralies mogen niet verder dan 1 of 1,5 centimeter van elkaar geplaatst zijn. Wat voor veel kooien geldt, geldt ook voor de parkietenkooi; koop de kooi nooit te klein. Een parkiet moet vrij kunnen bewegen. Een vierkante kooi is ideaal voor de parkiet.

Minimale afmetingen

Er is dan ruimte voor meer speelgoed en stokken. Er geldt een minimale afmetingseis van 70 centimeter lengte, 60 centimeter breedte en 35 centimeter diepte als je een kooi gaat kopen voor twee parkieten. Voor de parkiet zelf geldt nadrukkelijk dat hoe groter de kooi is, hoe beter de vogel zich op zijn gemak zal voelen. Heb je een parkietenkooi gekocht, plaats die dan niet in de keuken, niet in de buurt van de verwarming en niet bij het raam.

Verboden terrein

De keuken is verboden terrein voor de parkiet, zeker als je teflon pannen hebt en die gebruikt. Ga je met die pannen bakken en braden, dan zijn de dampen die vrijkomen schadelijk voor de parkiet Dat je de parkietenkooi niet bij het raam en de verwarming plaatst heeft te maken met de temperatuurverschillen. Krijgt de parkiet te maken met te veel temperatuurwisselingen, dan blijft de vogel in de rui en dat kan grote gevolgen hebben en zelfs tot de dood van de vogel leiden. Vergeet niet de juiste bodembedekking te plaatsen en zorg voor minimaal drie stokjes en eet- en drinkvoorzieningen.

Selectieproces keuze beste parkietenkooi

Bang dat er geen geschikte parkietenkooi voor jou beschikbaar is, hoef je niet te zijn. Er is een kooi die aansluit bij jouw wensen en eisen, het aanbod is namelijk enorm groot. Je bent zuinig op je vogel en dus laat jij de parkiet in de eerste plaats in een betrouwbare, solide en stevige kooi wonen. Kies dus voor kwaliteit, het is de investering zonder meer waard. Uiteraard speelt het beschikbare budget een rol. Je hebt heel dure uitvoeringen en ook budgetkooien.

Twijfel ja nou tussen een aantal parkietenkooien, check dan de reviews en ervaringen die je online in voldoende mate kunt vinden. De mensen die de reviews hebben geplaatst hebben al met een bepaalde kooi gewerkt en kunnen je vanuit de praktijk alles over de kooi vertellen. Afhankelijk van de ruimte in je huis kies je voor een zo groot mogelijke kooi. De parkiet zal je daar bijzonder dankbaar voor zijn.

      kooien advies
      Logo