De beste parkietenkooien

Parkietenkooi

Een parkietenkooi is idealiter een vierkante kooi waarvan tenminste twee zijdes horizontale spijlen hebben. Met behulp van horizontale spijlen kan je parkiet straks namelijk heerlijk klimmen. De afstand tussen de tralies mogen niet verder dan 1 of 1,5 centimeter van elkaar geplaatst zijn. Wat voor veel kooien geldt, geldt ook voor de parkietenkooi; koop de kooi nooit te klein. Een parkiet moet vrij kunnen bewegen. Een vierkante kooi is ideaal voor de parkiet.

Minimale afmetingen

Er is dan ruimte voor meer speelgoed en stokken. Er geldt een minimale afmetingseis van 70 centimeter lengte, 60 centimeter breedte en 35 centimeter diepte als je een kooi gaat kopen voor twee parkieten. Voor de parkiet zelf geldt nadrukkelijk dat hoe groter de kooi is, hoe beter de vogel zich op zijn gemak zal voelen. Heb je een parkietenkooi gekocht, plaats die dan niet in de keuken, niet in de buurt van de verwarming en niet bij het raam.

Verboden terrein

De keuken is verboden terrein voor de parkiet, zeker als je teflon pannen hebt en die gebruikt. Ga je met die pannen bakken en braden, dan zijn de dampen die vrijkomen schadelijk voor de parkiet Dat je de parkietenkooi niet bij het raam en de verwarming plaatst heeft te maken met de temperatuurverschillen. Krijgt de parkiet te maken met te veel temperatuurwisselingen, dan blijft de vogel in de rui en dat kan grote gevolgen hebben en zelfs tot de dood van de vogel leiden. Vergeet niet de juiste bodembedekking te plaatsen en zorg voor minimaal drie stokjes en eet- en drinkvoorzieningen.

Selectieproces keuze beste parkietenkooi

Bang dat er geen geschikte parkietenkooi voor jou beschikbaar is, hoef je niet te zijn. Er is een kooi die aansluit bij jouw wensen en eisen, het aanbod is namelijk enorm groot. Je bent zuinig op je vogel en dus laat jij de parkiet in de eerste plaats in een betrouwbare, solide en stevige kooi wonen. Kies dus voor kwaliteit, het is de investering zonder meer waard. Uiteraard speelt het beschikbare budget een rol. Je hebt heel dure uitvoeringen en ook budgetkooien.

Twijfel ja nou tussen een aantal parkietenkooien, check dan de reviews en ervaringen die je online in voldoende mate kunt vinden. De mensen die de reviews hebben geplaatst hebben al met een bepaalde kooi gewerkt en kunnen je vanuit de praktijk alles over de kooi vertellen. Afhankelijk van de ruimte in je huis kies je voor een zo groot mogelijke kooi. De parkiet zal je daar bijzonder dankbaar voor zijn.

Wij hebben onderzoek verricht naar de beste volières die beschikbaar zijn op Nederlandse markt. Wij hebben gekeken naar kwaliteit, prijs en materiaal tijdens het maken van onze keuzes. Ook hebben wij per product de beste prijs gevonden die hieronder staat weergegeven, hiervoor hebben wij gekeken naar betrouwbare webshops.

De beste parkietenkooien

1

Strong parkietenkooi Villa Anna

Sample subtitle
9.1Expert Score
Hoogste kwaliteit parkietenkooi

Een fijne volière voor parkieten.
Een vrolijke vogel begint bij de aanschaf van de juiste volière. Voor vele vogelsoorten is dit perfect.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van hoge kwaliteit materiaal dat zorgt voor een lange levensduur
 • Elegant design prachtig voor elke tuin
 • Geschikt voor kleine tot middelgrote papegaaien en grote parkieten
 • Dak dat naar buiten open gaat
2

Ferplast Vogelkooi

Sample subtitle
8.5Expert Score
Hoge kwaliteit materiaal

Een fijne volière voor parkieten.
Een vrolijke vogel begint bij de aanschaf van de juiste volière. De Volière van Ferplast is een ruime vogelvolière voor het huisvesten van meerdere vogeltjes.

Goede punt(en)
 • Deze volière is een elegante volière met metalen dak welke geschikt is voor parkieten.
 • De Volière is een complete kooi inclusief accessoires. Zo bevat de volière onder andere een zitstokken, een drinkflesje en een voerbakje.
 • De kooi bevat meerdere deurtjes om zo makkelijk bij de inhoud van de kooi te komen als je bijvoorbeeld je vogeltje uit de kooi wilt halen.
3

Duvo+ Vogelkooi

Sample subtitle
8Expert Score
Goede prijs kwaliteit verhouding vogelkooi

Grote vogelkooi met een Zwarte/Grijze onderbak en zwarte tralies.

Goede punt(en)
 • Geschikt voor diverse soorten vogels. Zoals: Vinken, kanaries, agapornissen, parkieten, etc.
 • Deze kooi is zeer gemakkelijk schoon te maken d.m.v. een lade.
 • Dak kan open en er kan een extra zitstok geplaatst worden (meegeleverd).

   kooien advies
   Logo