De beste vogelkooien (volières) voor buiten

Volière kooi

Een vogelkooi voor buiten wordt ook wel een volière genoemd. Doorgaans zijn volières geschikt voor een kolonie vogels en is het meteen ook de blikvanger van de tuin. Een vogelkooi buiten geeft kleur en levendigheid, om over het geluid nog maar te zwijgen. Ook voor een volière geldt dat de kooi voldoende groot moet zijn. Een volière die te groot is, bestaat niet. Toch zijn er enige richtlijnen wat betreft de afmeting van de vogelkooi buiten.

Grote van de kooi

Zo moet een volière tien keer de lengte hebben van de grootste vogel. Is dat bijvoorbeeld een vogel die dertig centimeter lang is, dan is je volière dus tenminste drie meter lang. De lengte is belangrijk. Heb je de keuze tussen een vogelkooi buiten van 3 bij 1 meter, dan verdient die kooi altijd de voorkeur boven een kooi die 2 keer 2 meter is. Houd wat betreft het gaas rekening met de vogels die je in de volière laat vliegen. Gaat het alleen om zebravinkjes, dan is dun gaas wel afdoende.

Gaas

Heb je echter ook kromsnavels in de vogelkooi buiten, zorg dan voor dik gaas. Zowel wat betreft de kooien als het gaas is er ruim voldoende aanbod. Kies altijd voor genoeg ronde zitstokken in de volière en wees in de kooi creatief met speelgoed. Je kunt kiezen voor standaard speelgoed, probeer ook eens een simpele tak van de vlierstruik. Inderdaad, met besjes. Ook daar vermaken de vogels zich prima mee. Zorg dat de vogelkooi buiten niet in de wind staat. Dat kan betekenen dat het in bepaalde gevallen beter is om delen dicht te maken. Zorg ook altijd voor een afdakje in de volière.

Selectieproces keuze beste vogelkooi buiten

De beste vogelkooi buiten is de grootste en het is bovendien een kooi waarin de vogels niet nat worden en al evenmin in de wind zitten. Wat betreft volières is er volop keuze, zeker ook als het om de afwerking gaat. Check altijd of de volière solide en veilig genoeg is afgezet tegen de vogels die je er in laat vliegen.

Voor het overige is het vooral een kwestie van smaak en sterk afhankelijk van de ruimte die je hebt. Het is altijd verstandig om de reviews en ervaringen van andere vogelliefhebbers te lezen. Vanuit hun eigen ervaring kunnen deze reviews je echt verder helpen. Je houdt straks mooie foto’s in je vogelkooi buiten. Bezuinig dan niet op de volière en investeer in kwaliteit. Je moet je vogels veilig in de volière achter kunnen laten.

      kooien advies
      Logo