De beste vogelkooien (volières) voor buiten

Volière

Een vogelkooi voor buiten wordt ook wel een volière genoemd. Doorgaans zijn volières geschikt voor een kolonie vogels en is het meteen ook de blikvanger van de tuin. Een vogelkooi buiten geeft kleur en levendigheid, om over het geluid nog maar te zwijgen. Ook voor een volière geldt dat de kooi voldoende groot moet zijn. Een volière die te groot is, bestaat niet. Toch zijn er enige richtlijnen wat betreft de afmeting van de vogelkooi buiten.

Beste volières
VS
VS
Afmetingenin cm
145x70x190
VS
78x68x185
VS
76.5x57x161
Materiaal
Geïmpregneerd Hout
VS
Metaal
VS
Kunststof/Plastic
Garantiein jaren
5 jaar
VS
Onbekend
VS
Onbekend
Scoreuit ons onderzoek
8.8
VS
9.1
VS
8.5

Grote van de kooi

Zo moet een volière tien keer de lengte hebben van de grootste vogel in het verblijf. Is dat bijvoorbeeld een vogel die dertig centimeter lang is, dan is je volière dus minstens drie meter lang. De lengte is belangrijk. Heb je de keuze tussen een vogelkooi buiten van 3 bij 1 meter, dan verdient die kooi altijd de voorkeur boven een kooi die 2 keer 2 meter is. Houd wat betreft het gaas rekening met de vogels die je in de volière laat vliegen. Gaat het alleen om zebravinkjes, dan is dun gaas wel afdoende.

Gaas

Heb je echter ook kromsnavels in de vogelkooi buiten, zorg dan voor dik gaas. Zowel wat betreft de kooien als het gaas is er ruim voldoende aanbod. Kies altijd voor genoeg ronde zitstokken in de volière en wees in de kooi creatief met speelgoed. Je kunt kiezen voor standaard speelgoed, probeer ook eens een simpele tak van de vlierstruik. Inderdaad, met besjes. Ook daar vermaken de vogels zich prima mee. Zorg dat de vogelkooi buiten niet in de wind staat. Dat kan betekenen dat het in bepaalde gevallen beter is om delen dicht te maken. Zorg ook altijd voor een afdakje in de volière.

Selectieproces keuze beste vogelkooi buiten

De beste vogelkooi buiten is een kooi waarin de vogels niet nat worden en al evenmin in de wind zitten. Wat betreft volières is er volop keuze, zeker ook als het om de afwerking gaat. Check altijd of de volière solide en veilig genoeg is afgezet tegen de vogels die je er in laat vliegen.

Voor het overige is het vooral een kwestie van smaak en sterk afhankelijk van de ruimte die je hebt. Het is altijd verstandig om de reviews en ervaringen van andere vogelliefhebbers te lezen. Vanuit hun eigen ervaring kunnen deze reviews je echt verder helpen. Je houdt straks mooie foto’s in je vogelkooi buiten. Bezuinig dan niet op de volière en investeer in kwaliteit. Je moet je vogels veilig in de volière achter kunnen laten.

Wij hebben onderzoek verricht naar de beste volières die beschikbaar zijn op Nederlandse markt. Wij hebben gekeken naar kwaliteit, prijs en materiaal tijdens het maken van onze keuzes. Ook hebben wij per product de beste prijs gevonden die hieronder staat weergegeven, hiervoor hebben wij gekeken naar betrouwbare webshops.

De beste vogelkooien (volières)

1

Strong Papegaaienkooi Villa Anna

Sample subtitle
9.1Expert Score
Hoogste kwaliteit volière

Een fijne volière voor kanaries en exotische vogels.
Een vrolijke vogel begint bij de aanschaf van de juiste volière. Voor vele vogelsoorten is dit perfect.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van hoge kwaliteit materiaal dat zorgt voor een lange levensduur
 • Elegant design prachtig voor elke tuin
 • Geschikt voor kleine tot middelgrote papegaaien en grote parkieten
 • Dak dat naar buiten open gaat
2

Ferplast Vogelkooi

Sample subtitle
8.5Expert Score
Hoge kwaliteit materiaal

Een fijne volière voor kanaries en exotische vogels.
Een vrolijke vogel begint bij de aanschaf van de juiste volière. De Volière van Ferplast is een ruime vogelvolière voor het huisvesten van meerdere vogeltjes.

Goede punt(en)
 • Deze volière is een elegante volière met metalen dak welke geschikt is voor kanaries en tropische vogels.
 • De Volière is een complete kooi inclusief accessoires. Zo bevat de volière onder andere een zitstokken, een drinkflesje en een voerbakje.
 • De kooi bevat meerdere deurtjes om zo makkelijk bij de inhoud van de kooi te komen als je bijvoorbeeld je vogeltje uit de kooi wilt halen.
3

Voldux Voliere S1 145 x 70 x 190 cm Voldux

Sample subtitle
8.8Expert Score
Grote volière prachtig voor buiten

Deze volière is prachtig voor buiten en is gemaakt van hoge kwaliteit hout. Vogels zullen hier enorm gelukkig leven.

Goede punt(en)
 • Het verblijf is voorzien van een handig voederbaksysteem welke ontsnappen tegen gaat
 • Het klassieke spitse dak is voorzien van dakleer voor een goede afwatering
 • De onderhoudsvrije volière beschikt over zitstokken in de vlucht
 • Dit verblijf is handgemaakt en wordt bij je thuisbezorgd

   kooien advies
   Logo