De populairste caviakooien

Caviakooi

Een caviakooi is, en dat zal niemand verrassen, een kooi waar jij één of meerdere cavia’s in houdt. Er is niets ingewikkeld aan de kooi, die wel altijd voldoende ruimte moet bieden aan je cavia. De caviakooi is veilig en er is voor de cavia geen ontsnappen mogelijk. Tralies staan tussen jou en de cavia en idealiter heb je een caviakooi met grote deuren aan zowel de zijkant als de bovenkant. Dan namelijk kun je de cavia’s gemakkelijk oppakken en kun je bovendien eenvoudig de kooi reinigen.

Cavia’s zijn sociale dieren. Het verdient dan ook de voorkeur om twee cavia’s aan te schaffen. Zorg dat de caviakooi altijd groot genoeg is. Dat is erg belangrijk. Als we uitgaan van twee cavia’s, dan moet je kooi tenminste wel een vierkante meter zijn. Een caviakooi is een eenvoudige kooi, en dat is ook gewoon prima. In de caviakooi is het verstandig om voor een schuilplaats te zorgen.

Cavia’s zijn van nature roofdieren, en die liggen het liefst ergens verscholen op een prooi te wachten. Geef ze die mogelijkheid. Schuilplaatsen kun je realiseren middels tunnels en huisjes. Vergeet ze niet. De caviakooi zet je nooit op de tocht. Cavia’s zijn vatbaar voor een longontsteking met alle gevolgen van dien. Zet de caviakooi bovendien iets van de grond, tenminste twintig centimeter. De vloer is het koudste gedeelte van je huis immers. Houd de cavia’s in de kooi scherp in de gaten als het warm is. De beestjes hebben het bij 25 graden Celsius al heel moeilijk. Is het warmer dan 30 graden Celsius, dan kunnen ze zelfs sterven. Je zet de caviakooi dan op een koelere plaats.

Selectieproces beste keuze caviakooi

Belangrijk is om in eerste instantie te bedenken waar in huis de caviakooi een plaats krijgt. Check hoeveel ruimte je hebt. Koop in elk geval nooit een te kleine kooi. De caviakooi heb je in allerlei soorten en maten. Houdt het eenvoudig en zorg dat wat er moet zijn aanwezig is.

Laat het daarbij en geef je cavia verder de ruimte. Check of de kooi grote deuren heeft zodat je de gehele kooi gemakkelijk schoon kunt houden. Kies een caviakooi van een materiaal dat vrije luchtcirculatie mogelijk maakt, want goede ventilatie is erg belangrijk voor de cavia. De ideale caviakooi biedt voldoende ruimte voor cavia’s om zich even terug te trekken. Het is namelijk van de cavia bekend dat ze op hun privacy gesteld zijn.

De beste caviakooien

Skyline 100 dubbel

9Expert Score
Hoge kwaliteit verhouding caviakooi

Makkelijk in elkaar te zetten en handig in gebruik. Goede prijs/ kwaliteit verhouding.

Goede punt(en)
  • De montage is zeer eenvoudig.
  • Deze kooi is uitsluitend geschikt voor gebruik binnenshuis.

Ferplast Cavie 80

8.5Expert Score
Hoge kwaliteit materiaal

De bovenkant van de kooi is gemaakt van metalen tralies. De onderkant is gemaakt van kunststof zodat de bodembedekking niet snel uit de kooi kan vallen.

Goede punt(en)
  • De Cavie 80 is een complete kooi en wordt inclusief voerbakje, waterflesje en hooiruif geleverd.
  • Er is een plateau dat fungeert ook gelijk als huisje waar je dier veilig en beschut onder kan schuilen en slapen.

Savic Rody Caviakooi

8.1Expert Score
Goedkope maar van redelijke kwaliteit

De kooi beschikt over een groenvoerruif, een grof rooster bovenop en een waterfles van 500ml.

      kooien advies
      Logo