De populairste konijnenkooien

Konijnenkooi

Wie heeft er nou geen konijntje gehad? Niets leuker dan deze schone diertjes grootbrengen en liefkozen. Wat betreft het verblijf van het konijn; buiten houd je ze in een hok, binnen in een konijnenkooi. De konijnenkooi moet aan nogal wat eisen voldoen. Zo moet er een nachtverblijf zijn, zorg je voor voldoende bodembedekking in de konijnenkooi en plaats je een speciaal konijnentoilet in de kooi.

Schoonmaken

De kooi maak je bovendien elke week schoon. Je kunt twee verschillende konijnenkooien onderscheiden. Je hebt er een met een bovenbak van plastic en een uitvoering met tralies. Beide bovenbakken zijn geplaatst op een onderbak van plastic. Het verschil zit in de ventilatie. Tralies ventileren beter, in een bovenstuk van plastic wordt het warmer. Aan de andere kant betekent een konijnenkooi met tralies meer rommel. Het nachtverblijf van de kooi is beschut en donker en de ideale konijnenkooi is gemakkelijk schoon te houden.

Kooi met tralies?

Wil je een kooi met tralies? Zorg dan wel dat de tralies sterk genoeg zijn en niet doorgeknaagd kunnen worden door de konijnen. Ga er vanuit dat je voor een dwergkonijn een konijnenkooi neemt die minimaal een meter lang is en zestig centimeter breed. Neem 60 centimeter ook als minimale hoogte.

Bodem kooi

Een konijn moet in een goede konijnenkooi een paar hupjes kunnen maken en zeker rechtop kunnen staan. Op de bodem van de kooi leg je voldoende stro, houtkrullen, hooi of hennep. Voldoende, want het konijn nestelt zich graag in deze materialen. Konijnen zijn schone beestjes. Plaats een speciaal konijnentoilet in de hoek van de kooi. Ook dit toilet maak je elke week schoon.

Selectieproces keuze beste konijnenkooi

Belangrijk punt bij de aankoop van een konijnenkooi is weten hoe groot het konijn precies wordt. Je kunt wel een kooi kopen voor dat schattige, kleine konijntje, maar ook dat konijntje wordt groot. Check altijd of het gebruikte materiaal sterk genoeg is waardoor de konijnen niet kunnen ontsnappen. Belangrijk is ook dat je van te voren weer waar de konijnenkooi komt te staan.

Wees niet zuinig met het formaat van de kooi. Je doet een konijn een groot plezier met veel ruimte. Als je wel eens wilt weten wat andere mensen doen, check dan vooral de reviews en ervaringen van andere konijnenhouders. Aan de hand van hun ervaringen kom je weer een stap verder in de richting van de voor jou perfecte konijnenkooi. De kooien heb je in heel veel soorten en maten en van diverse merken. Er zit best veel prijsverschil tussen de kooien. Het beschikbare budget zal dan ook zeker een rol spelen bij de voor jou beste keuze.

      Kooien Advies
      Logo