Frettenkooi – Waar moet je op letten bij aankoop?

Frettenkooi

Prachtige beestjes zijn het, fretten. Als deze sociale beestjes kunnen spelen, klimmen en klauteren en hun energie maar kwijt kunnen, zijn ze al snel erg tevreden. Bied je de fret ook nog eens de gelegenheid om zich in de frettenkooi terug te trekken, dan heb je er een echte vriend bij. In de frettenkooi plaats je een poepbak met stofvrije vulling. Idealiter plaats je een voerbakje in een voerhokje.

Vers water en voldoende eten

Behalve vers water en voldoende te eten in de kooi, reserveer je ook ruimte voor een of meerdere hangmatjes. Op de bodem van de kooi plaats je doeken, want daar slapen de fretten echt heerlijk in. Fleece vinden ze heerlijk, nadeel is dat fleece nogal snel stuk gaat en kwetsbaar is. Plaats de frettenkooi altijd op een koele en rustige plaats in je woning, gebruik nooit bodembedekkers als zaagsel en zorg ervoor dat de poepbak ver genoeg verwijderd is van de voer- en drinkplek. De fret is gevoelig voor dit soort zaken.

Loze ruimtes

Loze ruimtes kun je in een frettenkooi altijd prima opvullen met doeken en de fret geniet als er voldoende loop- en klimruimte is. In feite zijn fretten al tevreden als ze de mogelijkheid hebben zich vrijuit te kunnen bewegen in de kooi en aan de andere kant ook ruimte kunnen vinden om zich terug te trekken. Want ook daar hebben ze zo nu en dan echt behoefte aan. Speeltjes? Dan hebben de fretten liever extra loop- en klimruimte. De fret beweegt graag en dat kan prima zonder allerlei speeltjes in de frettenkooi.

Selectieproces keuze beste frettenkooi

Hoe aardig en sociaal je fretten ook zijn, zorg altijd dat sprake is van een stevige en betrouwbare frettenkooi. Ontsnappen moet onmogelijk zijn. Verder is het van belang om voor je daadwerkelijk op zoek gaat naar een frettenkooi eerst precies te weten waar de kooi geplaatst wordt in huis. Zo kun je die kooi kiezen die wat betreft de beschikbare ruimte ook in je huis past.

Geef je fret de ruimte in zijn kooi en om er achter te komen of de kooien daadwerkelijk zo goed zijn als de leveranciers beloven, check je de reviews die je voldoende online kunt vinden. Je krijgt dan onafhankelijk advies van mensen die net als jij ook ooit eens op zoek gingen naar de perfecte frettenkooi.

Door het lezen van de reviews krijg je al heel snel een beeld van wat voor jou een goede en wat een minder geschikte frettenkooi is. Belangrijk; haal de pieken uit de reviews. Schrap dus de meest positieve en de meest negatieve. Dan krijg je een reëel beeld van de beoordeelde frettenkooi.

      kooien advies
      Logo