Kanariekooi – De populairste kanariekooien van 2022

Kanariekooi

Zeker voor een kanarie is een kooi ontzettend belangrijk. Zo zeer zelfs, dat als de kooi de vogel niet naar de zin is, de vogel ziek kan worden en zelfs kan sterven. Zaak dus extra aandacht te besteden aan de kanariekooi. Volgens kenners geniet een vierkante, roestvrij stalen kooi die tenminste 50 bij 30 bij 40 centimeter als de ideale kooi. Net als voor veel andere vogelkooien geldt, plaats je een kanariekooi niet voor het raam of bij de verwarming.

Stok rui

Een kanarie is gevoelig voor stok rui, iets dat voorkomt als er teveel temperatuurschommelingen zijn. De kanarie raakt dan verzwakt, zingt niet meer, vermagert en kan zelfs sterven. Voor de kanarie is stokrui een ongeneeslijke ziekte. Nou kan de kanariekooi er zelf niet voor zorgen dat de kanarie per dag niet meer dan elf uur licht krijgt. Zorg dus dat je iets hebt waarmee jij de kooi af kunt dekken en het donker kunt maken.

Locatie

De kanariekooi plaats je bij voorkeur ook niet in de buurt van een televisie en op de bodem zorg je voor schelpenzand. De kanarie eet een deel van de bodemvulling zelfs op. Op die manier blijft het gehalte kalk mooi op peil. Ook haalt de vogel de nodige mineralen uit schelpenzand.

Zitstokken

Een kanariekooi is niet compleet als er geen zitstokken zijn aangebracht. De zitstokken van kunststof laat je bij voorkeur liggen. Het is beter te kiezen voor stokken van hardhout. Uiteraard zorg je er voor dat de kooi groot genoeg is en dat de kanarie meer dan voldoende bewegingsvrijheid geniet.

Selectieproces keuze beste kanariekooi

Kwaliteit, ruimte en reviews. Dat is het eerste waar we je op willen wijzen als je besluit een kanariekooi te gaan kopen. Als jij je vogel lief hebt, dan bezuinig je nooit op de kooi, zeker omdat de kanarie erg gevoelig is voor een goede leefomgeving. Kies dus bij voorkeur een kooi van een van de gerenommeerde merken.

Bepaal vooraf waar jij de kooi straks een plaats gaat geven en koop die kooi die én voldoende bewegingsvrijheid biedt aan je kanarie en die past binnen je interieur. Om er achter te komen of een kooi geschikt is of niet, check je de online reviews en ervaringen die in grote mate beschikbaar zijn. Mensen die al gebruik hebben gemaakt van een kooi vertellen hoe ze de kooi bevallen is. Het betekent informatie uit de praktijk van alledag. En daar heb je in de meeste gevallen heel erg veel aan.

Wij hebben onderzoek verricht naar de beste kanariekooien die beschikbaar zijn op Nederlandse markt. Wij hebben gekeken naar kwaliteit, prijs en materiaal tijdens het maken van onze keuzes. Ook hebben wij per product de beste prijs gevonden die hieronder staat weergegeven, hiervoor hebben wij gekeken naar betrouwbare webshops.

De beste kanariekooien

      Kooien Advies
      Logo