Kanariekooi – De populairste kanariekooien van 2021

Kanariekooi

Zeker voor een kanarie is een kooi ontzettend belangrijk. Zo zeer zelfs, dat als de kooi de vogel niet naar de zin is, de vogel ziek kan worden en zelfs kan sterven. Zaak dus extra aandacht te besteden aan de kanariekooi. Volgens kenners geniet een vierkante, roestvrij stalen kooi die tenminste 50 bij 30 bij 40 centimeter als de ideale kooi. Net als voor veel andere vogelkooien geldt, plaats je een kanariekooi niet voor het raam of bij de verwarming.

Stok rui

Een kanarie is gevoelig voor stok rui, iets dat voorkomt als er teveel temperatuurschommelingen zijn. De kanarie raakt dan verzwakt, zingt niet meer, vermagert en kan zelfs sterven. Voor de kanarie is stokrui een ongeneeslijke ziekte. Nou kan de kanariekooi er zelf niet voor zorgen dat de kanarie per dag niet meer dan elf uur licht krijgt. Zorg dus dat je iets hebt waarmee jij de kooi af kunt dekken en het donker kunt maken.

Locatie

De kanariekooi plaats je bij voorkeur ook niet in de buurt van een televisie en op de bodem zorg je voor schelpenzand. De kanarie eet een deel van de bodemvulling zelfs op. Op die manier blijft het gehalte kalk mooi op peil. Ook haalt de vogel de nodige mineralen uit schelpenzand.

Zitstokken

Een kanariekooi is niet compleet als er geen zitstokken zijn aangebracht. De zitstokken van kunststof laat je bij voorkeur liggen. Het is beter te kiezen voor stokken van hardhout. Uiteraard zorg je er voor dat de kooi groot genoeg is en dat de kanarie meer dan voldoende bewegingsvrijheid geniet.

Selectieproces keuze beste kanariekooi

Kwaliteit, ruimte en reviews. Dat is het eerste waar we je op willen wijzen als je besluit een kanariekooi te gaan kopen. Als jij je vogel lief hebt, dan bezuinig je nooit op de kooi, zeker omdat de kanarie erg gevoelig is voor een goede leefomgeving. Kies dus bij voorkeur een kooi van een van de gerenommeerde merken.

Bepaal vooraf waar jij de kooi straks een plaats gaat geven en koop die kooi die én voldoende bewegingsvrijheid biedt aan je kanarie en die past binnen je interieur. Om er achter te komen of een kooi geschikt is of niet, check je de online reviews en ervaringen die in grote mate beschikbaar zijn. Mensen die al gebruik hebben gemaakt van een kooi vertellen hoe ze de kooi bevallen is. Het betekent informatie uit de praktijk van alledag. En daar heb je in de meeste gevallen heel erg veel aan.

Wij hebben onderzoek verricht naar de beste kanariekooien die beschikbaar zijn op Nederlandse markt. Wij hebben gekeken naar kwaliteit, prijs en materiaal tijdens het maken van onze keuzes. Ook hebben wij per product de beste prijs gevonden die hieronder staat weergegeven, hiervoor hebben wij gekeken naar betrouwbare webshops.

De beste kanariekooien

1

Strong kanariekooi Villa Anna

Sample subtitle
9.1Expert Score
Hoogste kwaliteit kanariekooi

Een fijne volière voor een kanarie.
Een vrolijke vogel begint bij de aanschaf van de juiste volière. Voor vele vogelsoorten is dit perfect.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van hoge kwaliteit materiaal dat zorgt voor een lange levensduur
 • Elegant design prachtig voor elke tuin
 • Geschikt voor kleine tot middelgrote papegaaien en grote parkieten
 • Dak dat naar buiten open gaat
2

Ferplast Vogelkooi

Sample subtitle
8.5Expert Score
Hoge kwaliteit materiaal

Een fijne volière voor de kanarie.
Een vrolijke vogel begint bij de aanschaf van de juiste volière. De Volière van Ferplast is een ruime vogelvolière voor het huisvesten van meerdere vogeltjes.

Goede punt(en)
 • Deze volière is een elegante volière met metalen dak welke geschikt is voor kanaries.
 • De Volière is een complete kooi inclusief accessoires. Zo bevat de volière onder andere een zitstokken, een drinkflesje en een voerbakje.
 • De kooi bevat meerdere deurtjes om zo makkelijk bij de inhoud van de kooi te komen als je bijvoorbeeld je vogeltje uit de kooi wilt halen.
3

Duvo+ Vogelkooi

Sample subtitle
8Expert Score
Goede prijs kwaliteit verhouding vogelkooi

Grote vogelkooi met een Zwarte/Grijze onderbak en zwarte tralies.

Goede punt(en)
 • Geschikt voor diverse soorten vogels. Zoals: Vinken, kanaries, agapornissen, parkieten, etc.
 • Deze kooi is zeer gemakkelijk schoon te maken d.m.v. een lade.
 • Dak kan open en er kan een extra zitstok geplaatst worden (meegeleverd).

   kooien advies
   Logo