De meest verkochte rattenkooien

Rattenkooi

Van ratten heb je er minimaal twee, want de sociale dieren moeten eigenlijk altijd een maatje hebben wil je ze een leuk en goed leven geven. Ratten zijn gewend in groepen te leven en alleen vinden ze maar niets. Zorg dus dat je genoeg ruimte in je rattenkooi hebt voor tenminste twee ratten. Heb je een leuk stelletje gekocht? Dan moet je rattenkooi minimaal 80 centimeter breed, 50 centimeter diep en 80 centimeter hoog zijn. Dan hebben ze voldoende ruimte om te kunnen rennen, en het liefst ook klimmen en klauteren. \

Verdiepingen

Heb je de mogelijkheid en de ruimte thuis, kies dan voor een rattenkooi in meerdere verdiepingen. Dat vinden ze echt helemaal prachtig. Hoe groter de rattenkooi is, hoe beter een rat zich voelt. De ideale rattenkooi heeft een zeer lage onderbak en een ruime bovenkant met tralies. Overtuig jezelf altijd dat je knaagbestendige tralies in rattenkooi hebt. Want anders is de kans levensgroot dat ze ontsnappen want gegarandeerd dat ze zullen proberen de tralies kapot te knagen. 

Bodem

Op de bodem van de rattenkooi zorg je altijd voor ruim voldoende bedekking in de vorm van onder meer hennep, schoon karton of mais. Gebruik geen materiaal van naaldhout. Maak een dikke laag op de grond, laat ze maar lekker graven. Vinden ze heerlijk namelijk. Ratten kun je prima zindelijk maken. Plaats een speciaal ratten toilet in de hoek van de rattenkooi en leg er wat rattenkeuteltjes in. Geheid dat de ratten gebruik gaan maken van het toilet. Een rat houdt van uitdagingen en dus zorg je voor voldoende speelgoed. Vervang dat bovendien regelmatig.

Selectieproces om de beste keuze te maken

De factor ruimte speelt een behoorlijke rol bij de keuze voor een rattenkooi. Als je de ruimte hebt, kies dan voor een zo groot mogelijke kooi. Daar doe jij je huisdiertjes een groot plezier mee. Informeer altijd naar de materialen waarvan de kooi gemaakt is. De tralies moeten knaagbesteding zijn en een kooi met tralies verdient de voorkeur vanwege de betere ventilatiemogelijkheden.

Het aanbod aan rattenkooien is nog best groot. Je vindt online tal van reviews en ervaringen waaraan je echt iets kunt hebben. Omdat het aanbod groot is, is er ook veel prijsverschil tussen de rattenkooien. Ook het budget zal een rol spelen bij de keuze die je maakt. Neem je twee of meer ratten, check dan of er voldoende huisjes geplaatst kunnen worden. Ratten willen soms op zichzelf zijn. Geef ze dus die mogelijkheid. Uiteraard kies je – ook om ontsnappen te voorkomen- voor een kooi van een goed merk. Het is de investering waard.

      kooien advies
      Logo