Valkparkiet kooi

Een valparkiet? Die is nog best groot hè? En in de wetenschap dat een valparkiet graag in gezelschap is maakt dat een koppeltje valparkieten toch al snel een kooi van één meter lang, 50 centimeter breed en 70 centimeter in de hoogte is. Valparkieten hebben behoefte aan beweging. Mocht om wat voor reden dan ook de kooi kleiner zijn zoals hierboven is aangegeven, laat je vogels dan wel elke dag even in de huiskamer vliegen. Heb je een valparkiet kooi gekocht, zet die dan op een plaats neer waar het licht is, daar houden deze vogels namelijk van.

Mijd donkere plekken en zet de kooi ook niet vlak bij het raam. Het is belangrijk dat de kooi op tenminste een plaats tegen de muur geplaatst is.

De valparkieten denken daardoor dat die kant veilig is. De perfecte hoogte van de valparkiet kooi is 1,50 meter. Valparkieten voelen zich op die hoogte namelijk niet bedreigd. Zoek een plek voor je valparkiet kooi waar veel mensen komen, plaats de kooi niet op de tocht en niet voor de televisie en een radiobox. Valparkieten zie je ook wel buiten. In dat geval krijgen ze een plekje in de volière. Voor de valparkieten is het belangrijk dat er dan el een nachthok is, een hok waar ze rustig kunnen slapen.

Bodem

Op de bodem van de valparkiet kooi binnen kies je voor schelpenzand, houtsnippers, papier of krantenpapier. Vergeet de zitstokken niet, net als speeltjes en eet- en drinkvoorzieningen. De juiste hoogte, voldoende ruimte en een deel tegen de muur; dát zijn de belangrijkste eisen die aan de kooi gesteld worden.

Selectieproces keuze beste valparkiet kooi

Beslis voor je een valparkiet kooi gaat kopen waar de kooi moet komen te staan. Zo heb je een aardig beeld van de beschikbare ruimte. Als rechtgeaard vogelliefhebber bezuinig je nooit op de valparkiet kooi. Je investeert in een solide, stevige en betrouwbare kooi die gemakkelijk schoon te maken is en waar het bijvullen van eten en drinken ook geen probleem oplevert.

Er zijn talloze soorten en maten kooien voor de valparkiet beschikbaar, en dat van heel veel verschillende leveranciers. Bij het nemen van de juiste beslissing kun je prima een beroep doen op reviews en ervaringen van andere vogelliefhebbers. Die hebben immers al ervaring met een kooi en leggen je online uit wat nou precies de voor- en nadelen van een bepaalde kooi zijn. Zo kom je aan de hand ook van je budget als vanzelf uit bij de voor jou perfecte valparkiet kooi.

      kooien advies
      Logo