Valkparkiet kooi

Een valkparkiet? Die is nog best groot hè? En in de wetenschap dat een valkparkiet graag in gezelschap is maakt dat een koppeltje valkparkieten toch al snel een kooi van één meter lang, 50 centimeter breed en 70 centimeter in de hoogte is. Valkparkieten hebben behoefte aan beweging. Mocht om wat voor reden dan ook de kooi kleiner zijn zoals hierboven is aangegeven, laat je vogels dan wel elke dag even in de huiskamer vliegen. Heb je een valkparkiet kooi gekocht, zet die dan op een plaats neer waar het licht is, daar houden deze vogels namelijk van.

Mijd donkere plekken en zet de kooi ook niet vlak bij het raam. Het is belangrijk dat de kooi op tenminste een plaats tegen de muur geplaatst is.

De valkparkieten denken daardoor dat die kant veilig is. De perfecte hoogte van de valkparkiet kooi is 1,50 meter. Valkparkieten voelen zich op die hoogte namelijk niet bedreigd. Zoek een plek voor je valkparkiet kooi waar veel mensen komen, plaats de kooi niet op de tocht en niet voor de televisie en een radiobox. Valkparkieten zie je ook wel buiten. In dat geval krijgen ze een plekje in de volière. Voor de valkparkieten is het belangrijk dat er dan el een nachthok is, een hok waar ze rustig kunnen slapen.

Bodem

Op de bodem van de valkparkiet kooi binnen kies je voor schelpenzand, houtsnippers, papier of krantenpapier. Vergeet de zitstokken niet, net als speeltjes en eet- en drinkvoorzieningen. De juiste hoogte, voldoende ruimte en een deel tegen de muur; dát zijn de belangrijkste eisen die aan de kooi gesteld worden.

Selectieproces keuze beste valkparkiet kooi

Beslis voor je een vaklparkiet kooi gaat kopen waar de kooi moet komen te staan. Zo heb je een aardig beeld van de beschikbare ruimte. Als rechtgeaard vogelliefhebber bezuinig je nooit op de valkparkiet kooi. Je investeert in een solide, stevige en betrouwbare kooi die gemakkelijk schoon te maken is en waar het bijvullen van eten en drinken ook geen probleem oplevert.

Er zijn talloze soorten en maten kooien voor de valkparkiet beschikbaar, en dat van heel veel verschillende leveranciers. Bij het nemen van de juiste beslissing kun je prima een beroep doen op reviews en ervaringen van andere vogelliefhebbers. Die hebben immers al ervaring met een kooi en leggen je online uit wat nou precies de voor- en nadelen van een bepaalde kooi zijn. Zo kom je aan de hand ook van je budget als vanzelf uit bij de voor jou perfecte valkparkiet kooi.

De beste valkparkietkooien

1

Strong valkparkietenkooi Villa Anna

Sample subtitle
9.1Expert Score
Hoogste kwaliteit valkparkietenkooi

Een fijne volière voor valkparkieten.
Een vrolijke vogel begint bij de aanschaf van de juiste volière. Voor vele vogelsoorten is dit perfect.

Goede punt(en)
 • Gemaakt van hoge kwaliteit materiaal dat zorgt voor een lange levensduur
 • Elegant design prachtig voor elke tuin
 • Geschikt voor kleine tot middelgrote papegaaien en grote parkieten
 • Dak dat naar buiten open gaat
2

Ferplast Vogelkooi

Sample subtitle
8.5Expert Score
Hoge kwaliteit materiaal

Een vrolijke vogel begint bij de aanschaf van de juiste volière. De Volière van Ferplast is een ruime vogelvolière voor het huisvesten van meerdere vogeltjes.

Goede punt(en)
 • Deze volière is een elegante volière met metalen dak welke geschikt is voor valkparkieten.
 • De Volière is een complete kooi inclusief accessoires. Zo bevat de volière onder andere een zitstokken, een drinkflesje en een voerbakje.
 • De kooi bevat meerdere deurtjes om zo makkelijk bij de inhoud van de kooi te komen als je bijvoorbeeld je vogeltje uit de kooi wilt halen.
3

Duvo+ Vogelkooi

Sample subtitle
7Expert Score
Goede prijs kwaliteit verhouding vogelkooi

Grote vogelkooi met een Zwarte/Grijze onderbak en zwarte tralies.

Goede punt(en)
 • Geschikt voor diverse soorten vogels. Zoals: Vinken, kanaries, agapornissen, parkieten, etc.
 • Deze kooi is zeer gemakkelijk schoon te maken d.m.v. een lade.
 • Dak kan open en er kan een extra zitstok geplaatst worden (meegeleverd).

   kooien advies
   Logo